Hirdetés

szeder.lap.hu / Szeder növényvédelme

Szeder növényvédelme

A tüskétlen szeder termő vesszőin több helyen felrepedt a kéreg, és a repedésekből virágporhoz hasonló, finom, sárga por pereg az alsóbb levelekre.

Gombabetegségek közül lehet peronoszpóra, rozda, míg kártevők közül lehet atka, poloska, cserebogár, bimbólikasztó, levéltetű

Betegségek. A tüske nélküli szeder vesszőbetegsége több betegségre vezethető vissza. A botrioszfériás betegség (kórokozó: Botryosphaeria obtusa) a hajtások és vesszők rügyei körül megnyúlt, barna foltokat okoz, a szeptocitás betegség (kórokozó: Septocyta ruborum) vörösbarna közepű, világosbarna udvarú és vörösbarna szegélyű foltjai szembetűnőek.

nem érik be és a szemek is kicsik maradnak nem fejlődnek ki rendesen

A vasnak fontos szerepe van a transzsipációs láncban, a fotoszintetikus rendszer elektrotranszportjában, valamint a klorofill és fehérjeképződésben. A vashiány a legnehezebben gyógyítható tápanyaghiányok közé sorolandó. A Fe.hiány a közömbös és lúgos, valamint savanyú talajokon egyaránt előfordul. Gyakran jelentkezik a meszes, agyagos talajon, főleg szőlő, gyümölcs és bogyós növényeknél.

Hirdetés
Meghatározás:

Egészséges növények termesztése növényvédelem alkalmazása mellett lehetséges. Növényvédőszer-mentes termesztés biokultúrában képzelhető el.

Egészséges növények termesztése növényvédelem alkalmazása mellett lehetséges. Növényvédőszer-mentes termesztés biokultúrában képzelhető el.

Szponzorált hirdetések

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza: Szeder növényvédelme
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem  Elküldés